Släpvagnsaxel och hjulbroms

Släpvagnsaxlar

En släpvagnsaxel är en viktig punkt för en fungerande släpvagn. Om denna axel har blivit skadad, sliten eller om den har rostat så behöver den bytas ut. Skulle det vara så att hjulbromsen på din bromsade släpvagn behöver renoveras är det oftast bäst och billigast att byta ut allt istället för att renovera en gammal och sliten axel.

Bromsade & Obromsade

Hos Valeryd hittar man både bromsade och obromsade släpvagnsaxlar från flera olika tillverkare och i många dimensioner. Om det skulle vara så att den axel du behöver inte finns så kan vi tillverka en anpassad axel åt dig. I så fall är det bara att kontakta oss för leveranstid och pris.

Hela axelpaket

Vi erbjuder även marknaden hela axelpaket och de innehåller då axel, påskjutare och även alla delarna för bromsöverföringen.

Valeryd levererar också lösa axlar till släpvagnar oavsett om det är med eller utan bromsar.
Obromsade släpvagnsaxlar:
Vi har obromsade släpvagnsaxlar från 750-1000 kg
Bromsade släpvagnsaxlar:
Vi har bromsade släpvagnsaxlar på 750-1800 kg

Att tänka på vid val av axel till släpfordon:

Vilken axeltillverkare har du idag? Om du är osäker så kan det stå antingen på navkåpan, på en skylt på axelkroppen eller på baksidan bromsskölden. Ta sedan reda på vilken påskjutare du har. Till sist undersöker du vad du har för totalvikt på ditt släpfordon och kontrollera dina A, B och C-mått. När allt det har genomförts väljs en axel från samma tillverkare med rätt mått och en maxvikt som är samma som totalvikten på släpet eller nivån över. Tänk även på att kontrollera bromsdiametern.

Med Valeryd får du en partner som med gedigen kunskap och kompetens kan ge exakt de delar som passar företagets eller personens individuella och unika behov. Ta beslut med vissheten att allt kommer att utföras och slutföras efter alla konstens regler.