Elsystem & belysning för släpvagn

Med tanke på alla regler och föreskrifter som finns gällande olika sorters säkerhet är det bra med väl fungerande elsystem och belysning på släpvagnen. Vi måste synas på vägarna speciellt om vi lever i den delen av världen där det är mörkare en stor del av året. Det är också väldigt viktigt att synas om ens fordon också för med sig en släpvagn eller en husvagn. Det viktigaste av allt är att elsystemen mellan fordon och efterföljande vagn fungerar så att omgivande trafik med lätthet kan se vad du indikerar med ditt fordons lampor.

Elsystem

Släpvagnens elsystem och belysning består av kontakt, kablar och lampor. Själva kontakten kopplar ihop släpet med bilens elsystem så att släpvagnens lampor tänds. Släpet skall med all självklarhet ha fungerande bakljus, blinkers och positionsljus. Släpvagnskontakter kommer med 7 eller 13 poler. Det är bara att välja den som passar fordonet bäst. Om det finns någon som helst osäkerhet kring vad som behövs är det bara att kontakta oss så kommer vi att lösa det åt dig. Om ni har en 13-polig kontakt på fordonet men en 7-polig kontakt på släpvagnen eller vice versa, så har vi självklart adaptrar som löser kopplingen dem emellan.

Olika sorters lampor

Lamporna på själva släpet skall vara av samma typ på hela släpet. Skulle det vara så att du vill byta modell av lampa så bör bytet gälla alla lampor på släpet för att garantera att allt ska fungera som det ska. Det är också fullt möjligt att byta ut de traditionella lamporna till LED-belysning. Det finns en mängd olika fördelar med LED och det är exempelvis att de har en längre hållbarhet jämfört med vanliga lampor. Det finns också viktiga miljömässiga aspekter för att använda sig av LED-lampor istället för vanliga. Valeryd har ett stort sortiment av LED-lampor. Vi har också hela belysningskit där alla delar ingår som till exempel släpvagnskontakt, släpvagnskabel, blinkers och baklampa. Förutom det ingår också clips och tång.